Regler och reglemente

Här följer de reglementet som gäller för DATTs två tävlingsserier
(frikörningsregler längre ned):

DATT Pro Champion
DATT Rookie Champion

När bilen besiktas inför serien får ni en DATT-book som visar att bilen är besiktad och godkänd.
Skulle brister upptäckas vid förbesiktningen gäller startförbud tills dessa åtgärdats.

Vi kommer därför försöka besikta era bilar så fort vi har mottagit er anmälan så att ni har chansen att åtgärda eventuella brister innan serien startar.

Tillägg till reglemente:

Seriedekaler:
I framrutans ovankant ska seriens streamer placeras, i serieavgiften ingår 4st streamers(1 per deltävling) samt 4 set nummerlappar. Nummerlapparna ska placeras någonstans på bilens sida mellan hjulaxlarna, placering på rutor går alltså bra.

Storleken på nummerlappen blir ca 30*30cm

Förutom dessa tre dekalerna(streamer + 2st nummerlappar) så har DATT inga övriga krav på placering av reklam/stickers på bilarna.

Här kommer info för er som ska friköra (alltså inte delta i tävlingsserierna)

OBS! KÖRKORT MED MINST B-BEHÖRIGHET ÄR ETT KRAV! OBS!

Besiktning:
Vi har personal på plats som kommer besikta er bil för att ni ska få köra på träffen. För er som kommer redan på fredagen börjar vi besikta bilar redan kl 17.00 fram tills vi är klara, på lördag besiktar vi bilar från kl 06.30. Under besiktningen kommer vi kolla så din bil uppfyller följande:

Ett + är om ni har en brandsläckare i bilen också, detta är inget krav men kan RÄDDA liv om olyckan är framme. När bilen är besiktad och klar får den en sticker i rutan så vår personal vet att ni får komma ut på banan.